top of page

 Collection Kakkonen 

Toimitusjohtaja ja taiteenkerääjä Kyösti Kakkonen on kerännyt määrätietoisesti suomalaista keramiikkaa ja lasitaidetta lähes kolmenkymmenen vuoden ajan. Nykyisin mittava yksityiskokoelma sisältää kaikkien merkittävien suomalaisten muotoilijoiden teoksia.

 

Kokoelmaa on täydennetty hankkimalla Collection Kakkosen omistukseen saksalaisten Ursula ja Rainer Loschin mittava Gunnel Nymanin ja Timo Sarpanevan taidelasikokoelma. Loschien kokoelma on yksi merkittävämpiä ulkomaisessa omistuksessa olleita suomalaisen taidelasin kokoelmia. Toteutuneen hankinnan myötä Collection Kakkonen on yksi kansainvälisesti huomattavimpia taidelasin ja keramiikan kokoelmista.

 

Merkittävä osa Collection Kakkosen kokoelmaan kuuluvista teoksista on uniikkeja. Viimeisten vuosien aikana on kokoelmaa täydennetty myös koti- ja ulkomaisella nykytaiteella. Kokoelmaan kuuluvia teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla.

 

Kokoelman teoksia on kuvattu suomalaista muotoilua käsittelevään kirjallisuuteen.Tällä hetkellä Collection Kakkonen tunnetaan niin kansainvälisten museoiden kuin keräilijöidenkin keskuudessa luotettavana yhteistyökumppanina ja yhtenä kiinnostavampana yksityisenä suomalaista muotoilua esittävänä kokoelmana.

© Harri Rauhanummi
© Harri Rauhanummi
© Harri Rauhanummi
© Harri Rauhanummi

“Collection Kakkonen tunnetaan niin kansainvälisten museoiden kuin keräilijöidenkin keskuudessa luotettavana yhteistyökumppanina"

Collection Kakkosen kokoelma näyttelee keskeistä roolia Kyllikki Salmenhaaran jalanjäljillä -näyttelyssä.
bottom of page