top of page

Kyllikki Salmenhaaran jäljillä - ammattilaisten työpaja tiistaina 3.5.2016

Kyllikki Salmenhaaran perintöä halutaan vaalia keramiikkataiteeseen perehtyneiden ammattilaisten huomioin kiinnittämiseksi edesmenneeseen taiteilijaan ja hänen taiteelliseen perintöönsä. Näyttelykokonaisuudessa järjestettiin työpaja ”Kyllikki Salmenhaaran jäljillä”, johon kutsuttiin pohjoispohjalaisia muotoilijoita, taiteilijoita, kuvaamataidon opettajia sekä muita Salmenhaaran taiteellisesta perinnöstä kiinnostuneita tahoja.

Työpaja järjestettiin tiistaina 3.5.2016 tyrnäväläiskeraamikko Anna Matinlaurin pajalla, jossa Matinlauri johdatti työpajalaiset Salmenhaaran jalanjälkiä pitkin keramiikan maailmaan. Kyllikki Salmenhaaran entinen oppilas, taiteen maisteri Karoliina Niemelä kertoi ennen taiteellista työskentelyä Salmenhaarasta opettajana, dreijaajana sekä taiteilijana. Työpajalaiset tutustuivat Niemelän johdolla Salmenhaaran näyttelyyn Kivipirtissä, ja olipa osa heistä kuullut edellispäivänä avajaisseminaarissa Aalto-yliopiston keramiikkataiteen professorin Tapio Yli-Viikarin luennon Kyllikki Salmenhaarasta.

Kyllikki Salmenhaaran jäljillä -työpajan taiteellisen työskentelyn osiossa tutustuttiin Salmenhaaran pääasialliseen tekniikkaan - dreijaamiseen. Tutustuttiin hiukan myös erilaisiin saviin, jotta nähtiin millainen merkitys materiaalilla ja materiaaliopilla on keramiikan tekemisessä. Työpajassa saatiin kokea oman työskentelyn kautta, kuinka haastavaa on luoda dreijaamalla samanlaisia muotoja kuin Kyllikki Salmenhaara loi. Ymmärrettiin oman kokemuksen kautta Kyllikki Salmenhaaran saama arvostus dreijauksen mestarina, ja saatiin liikkeen kautta muistijälki kehoon Kyllikki Salmenhaaran teoksista.

Lataa työpajan lehdistötiedote tästä.

bottom of page