top of page

Kyllikki Salmenhaaran jalanjäljillä 100 vuotta syntymästä -juhlanäyttely Tyrnävällä 3. - 31.5.2016

”minäkö muka professori…”

Näyttelyssä haluamme tuoda esiin tyrnäväläislähtöisen naisen, joka muokkasi oman polkunsa kansainväliseen tunnettavuuteen alallaan sekä taiteilijana, että opettajana. Paikallisista tarinoista on löytynyt voimakas, valloittava, sinnikäs ja vaatimaton ihminen, opettaja ja taiteilija.

Kyllikki Salmenhaara syntyi Tyrnävällä 1915, ja hänen lapsuudenkotinsa oli Meijerialueella.

Näyttelyn keskiössä on Collection Kakkosen laaja yksityiskokoelma. Näyttelytilan toinen osa sisältää esineitä lähialueen yksityiskokoelmista. Mukana useita, ensimmäistä kertaa julkisesti esillä olevia Kyllikki Salmenhaaran töitä.

Yksi näyttelyn pääteemoista on Kyllikki Salmenhaaran perinnön siirtyminen jälkipolville; Myllykirjaston yläkerran näyttelytilassa on tyrnäväläisen keraamikon Anna Matinlaurin näyttely. Juustomeijerissä jatkuu Kyllikki Salmenhaaran perintö Anna Matinlaurin ja kuvataiteenopettaja Aija Veikkolan vetämän keramiikkatyöpajan satona. Muiden Kuulammen koulun oppilaiden keramiikkatyöt ovat esillä Kuulammen koulun näyttelytilassa koulun aukioloaikoina.

Hankkeelle tuen ovat antaneet Opetus- ja kulttuuriministeriö, Nouseva rannikkoseutu ry. (Leader), Lions Club Tyrnävä sekä Tyrnävän kunta.

Toivotan Teidät sydämellisesti tervetulleiksi tutustumaan näyttelyyn 3. - 31.5.2016,

Kunnanjohtaja Marjukka Manninen, Tyrnävän kunta

bottom of page